TUTUSTU MINUUN


Moikka!


Mahtavaa kun olet saapunut kotisivuilleni. Olenkin jo odottanut sinua. Alla kerron hieman itsestäni ja siitä kuinka tähän on tultu.


Oma matkani valokuvauksen maailmaan alkoi aikanaan ihan perinteisiä lomakuvia räpsien, niin kuin monet muutkin tekevät. En minä silloin ymmärtänyt mitään kuvakulmista tai valosta, saatika kuvien editoimisesta. Kunhan kuvasin matkamuistoja. Lopullisesti hurahdin valokuvaamiseen oikeastaan siinä vaiheessa, kun covid-19 sulki maailman ja siinä sivussa kaiken muun vapaa-ajan toiminnan. Yht'äkkiä huomasin viettäväni lähes kaiken vapaa-aikani kameran kanssa luonnossa. Luonnosta tulikin tärkein inspiraation lähteeni ja opinahjoni. Olen päässyt kuvaamaan upeissa paikoissa, mainitakseni vaikkapa Islannin ja Norjan. 


Hiljalleen siinä sivussa heräsi myös kiinnostus henkilökuvausta kohtaan, tuntui siltä, että saan kuviini enemmän sisältöä ja tarinoita kun otan ihmiset mukaan niihin. Se tunne vahvistuu päivä päivältä, haluan ikuistaa juuri sinut ja sinun hetkesi.


Valokuvaajana olen täysin itse oppinut, en missään nimessä täydellinen, mutta äärimmäisen nälkäinen oppimaan jatkuvasti lisää ja suhtaudun valokuvaamiseen suurella intohimolla. Tämä on elämän mittainen opintomatka.


Miljöökuvausta ajatellen pidän isona vahvuutenani paikallistuntemusta, tiedän pk-seudulta todella paljon hienoja paikkoja, jonne voidaan mennä sinua kuvaamaan. Yritän pitää kuvaustilanteet mahdollisimman rentoina, se helpottaa sekä minun, että sinun suoriutumista. Lasten kanssa toimiminen on hyvin luontevaa, kun olen sitä ehtinyt jo neljätoista vuotta treenaamaan omieni kanssa.


Olisi suuri kunnia saada ikuistaa sinun tärkeät hetkesi, oli ne sitten kuinka juhlavia tai arkisia tahansa. Aina on tilaa laadukkaille valokuville ja mahtaville muistoille!


Toivottavasti nähdään kuvausten merkeissä!


-Jarno